Ознака: Уран

Научниците сакаат да го истражат Уран

Еден од приоритетите на научниците во истражувањето на вселената е мисијата до Уран. Досега, сонди испратени од Земјата ги „посетија“ Марс, Венера, Сатурн, Јупитер...