Ознака: Смилковско

Осветен храмот „Св. 40 Маченици“ на Смилковското езеро

Храмот „Св. 40 Маченици“ изграден на Смилковското езеро денеска беше осветен. Храмот е изграден во слава и сеќавање на Филип Славковски, Александар Наќевски, Цветанчо...

Задоволена ли е правдата за случајот „Монструм“?

Успешноста на постапката за утврдување на правдата најчесто се цени според тоа дали е прифатен резултатот од неа и дали сторителите и општеството извлекле...