Ознака: Патувачкото кино

Над 900 посетители дел од Патувачкото кино на „Македокс“

Исклучително успешна мисија оствари 14-то Патувачко кино на „Македокс“ оваа година. На проекциите беа присутни над 900 посетители во осумте населени места во двата...

Патувачкото кино на „Македокс“ во светиниколскиот реон

Првиот дел од годинашното Патувачко кино на здружението за промоција на документаристика „Македокс“ ги опфати градот Свети Николе и три села што се наоѓаат...

Следува втората етапа на Патувачкото кино

По завршувањето на 13. издание на фестивалот на креативен документарен филм „Македокс“ следува втората етапа на Патувачкото кино, кое ќе се одржи од 12...

Патувачко кино на „Македокс“

Патувачкото кино на фестивалот „Македокс“ почнува со проекции на 18 јули во Пиперево, на 19 јули во Вељуса, на 21 јули во Моноспитово, на...

Патувачкото кино на „МакеДокс“ го почнува своето тринаесетто патување

Пристигна оној дел од годината посветен на најубавите, безгрижни летни распусти кај баба на село. Ќе го натовариме нашето магаренце со приказни и ќе...