Ознака: МИХАЈЛОВ

Антимакедонизмот и контроверзиите во дејствувањето на Иван (Ванчо) Михајлов

Активноста на Иван Михајлов како лидер на ВМРО во периодот на неговото дејствување (1924-1990) имала негативни последици во развојот на македонската нација, јазик и...

„Ванчо Михајлов“ е заедничка амбасада на САД, ЕУ и НАТО

Ванчо Михајлов нема идеологија. Тој е гангстер и како таков е близок со бугарскиот двор, Мусолини, нацистите, Британската Империја, масонските ложи, Коза ностра. За...

Фашист, терорист, наредбодавец за масовни убиства

КОЈ БИЛ ВАНЧО МИХАЈЛОВ Иван (Ванчо) Михајлов во историската меморија на македонскиот народ останува запаметен како организатор и наредбодавец за голем број убиства на истакнати...