Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25617)

Катализатор

Според многумина, до 2020 година спортот беше речиси земан здраво за готово во секојдневниот живот, но спортот за време на пандемијата стави фокус на...

Стружани се гордеат со 12-годишниот џудист Доријан Петкоски!

ТАЛЕНТИ: Доријан Петкоски е 12-годишник од Струга, кој на 1 септември тргна во седмо одделение во ООУ „Браќа Миладиновци“. Тој е одличен ученик, математиката добро...

Што ни се криви Турците

Што ни се виновни Турците што ние сме биле петстотини години под нивно ропство, иронизира во свој стил мојот кумашин Братислав Димитров, драматург и...

Критичката настава ги оспособува младите за општествената трансформација

Концептот на „модел“ е мошне корисен и претставува слика што често се користи или се злоупотребува во научните објаснувања, во образованието, во воспитувањето, во...