Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25575)

„Нокиа“ се враќа во светот на предводниците со моделот „меџик макс“

Техно „Нокиа“ најави два мобилни телефони на неодамна одржаниот Светски мобилен конгрес, а моделот „меџик макс“ ќе им конкурира на другите предводници на пазарот. Откако...

Какви обврски наметнува протoколот врз Македонија

Министерството за надворешни работи го објави билатералниот протокол што во Софија го потпишаа шефовите на дипломатиите на Македонија и на Бугарија, Бујар Османи и...

Маунт: Поставувам повисоки цели

​​​ФУДБАЛ Освојувањето на титулата секогаш е цел, тоа секогаш е моја цел лично. Многу е тешко да се направи тоа затоа што треба да бидете...

Портланд вторпат победник на Летната лига на НБА

И годинава во Летната лига учествуваа сите 30 НБА-екипи, сите играа вкупно по пет меча, а по четири средби најдобрите две на табелата се...

Како се создава светлината?

Ајде да видиме... Светлината е вид енергија – форма што нашите очи можат да ја забележат и којашто ни овозможува да ги видиме нештата околу...

Фрејзер-Прајс постави еден и се доближи до рекорд на Бубка

Фрејзер-Прајс е првата што освоила пет светски титули во една поединечна тркачка дисциплина. Во една дисциплина повеќе титули има само Бубка, шест во скок...

Ученичка книшка

Во новата облека се спастрував точно на денот кога ни се доделуваа ученичките книшки, десетина дена по завршувањето на школската година. Во училницата учителот...

Ако мислиш и правиш добро, ќе ти биде добро

Етика за млади За секој човек е најважно да постапува вистински човечно во животот, да има добри особини и да прави добри дела. Тоа значи...

Јас го живеам тоа што го пишувам!

Поетот се раѓа и песната се лови. Ако не го уловите мигот за да ја напишете песната кога ви е дадено тоа, потоа може...

Вљубеничка во слободата на креирањето и во магијата на театарот

Љубителите на театарот, особено во Кавадарци, навистина имаа среќа што Сара се вработи во домот на културата „Иван Мазов-Климе“ како професионална костимографка, бидејќи со...