Ознака: Централните

Опасен танц по жица на централните банки

Американскиот ФЕД повторно ја зголеми каматната стапка, но тука изгледа е крајот. Зашто, колку тоа и да помага во битката против инфлацијата, толку е...

Централните банки и нивното (не)знаење и (не)искуство ќе имаат голем удел...

Моментално пловиме во немирни води, а кризата ќе се влоши во наредните месеци, и тоа значително. Сега се соочуваме со стагфлација, што значи дека...

Централните банки искреираа „коронарна“ инфлаторна спирала

Моменталниот инфлаторен притисок, покрај кризата што произлезе од војната во Украина, се должи и на преголемото количество долари и евра што беа инјектирани во...