Ознака: андинистите

Сементерио де лос андинистас (Гробишта на андинистите)

Во февруари 1994 година, десетчлена македонска експедиција се искачуваше на Аконкагва. Тоа беа: Здравко Стојков (машински инженер, Скопје), Петар Митров (економист кибернетичар, Скопје), Борче...