Ознака: статус кво

Нокаут е невозможен, но можно е да се исцрпи противникот за...

Аналитичарите на НАТО, како што објавува британски Би-би-си, посочуваат дека веројатно не треба да се очекуваат „решителни операции“ во текот на зимата, но сметаат...

Софиски рецепт за „динамично статус кво“

Официјална Софија смислено креира тензична атмосфера во македонското општество. Имено, интересен поглед во врска со тоа имаат одредени политички аналитичари, кои аргументираат дека станува...

Збогум на германското статус кво

Силниот настап на зелените на федералните избори во Германија, иако не толку силен како што се надеваше партијата само пред неколку недели, нуди надеж...

Статус квото за „Иловица – Штука“ е на штета на...

https://www.youtube.com/watch?v=x6aveL5XomI Јазот помеѓу локалното население се продлабочува и наместо граѓаните да ги ползуваат понудените бенефиции за локален економски развој низ високи критериуми за чување и...

Две илјади и осумнаесетта: Крај на статус квото?

Владата на премиерот Зоран Заев се посвети целосно и единствено на решавање на спорот со Грција, со договор, кој предизвика поделба во земјата и...