Ознака: спротивставување

Разузнавањето од отворени извори е неопходно за спротивставување на заканите

Вреднувањето на важноста на ОСИНТ, во комбинација со ХУМИНТ и СИГИНТ, ќе даде силна шанса за лидерите да ги добијат најдобрите информации за да...

Македонската уметност се создаде како перманентно спротивставување на насилството

Македонското културно искуство, кое се кристализира повеќе од еден милениум, органски е поврзано со големите цивилизации на античката култура и византиската уметност. Оттаму, македонската...