Ознака: способности

Читањето ги подобрува когнитивните способности кај возрасните

Живееме во извонредно динамичен свет во кој основна карактеристика е брзината: се патува главно со авиони, а многу вести, соопштенија и занимливости добиваме единствено...

Како ЕУ влезе „месечарејќи“ во хаосот на пандемијата

СПОРЕД ТВРДЕЊАТА НА „РОЈТЕРС“ Еден месец пред Европската Унија (ЕУ) да се соочи со хаосот од коронавирусот, властите на нејзините членки тврдеа дека нема потреба...