Ознака: прошетка

Прошетка низ Шпанија

Во 1887 година, Исак Албенис (1860-1909) ја напишал Шпанската свита бр. 1 опус 47. Првенствено замислена како збирка од претходно напишани (необјавени) композиции за...

Во Венеција ни прошетката нема да биде бесплатна

Туристите што ќе сакаат да прошетаат низ италијанскиот град Венеција ќе мора од први јули следната година да платат најмалку три евра, објави градската...

Медитативна прошетка до срцето на Плачковица

#РаскажиНиЗаМакедонија Плачковица Легенди за овој крај зборуваат за водите и светиот град на планината Плачковица. Во него живеела баба што имала моќ да лекува. Едната од...

Кичевските извидници прошетката ја претворија во екоакција

За да го искористат топлото време и да спроведат еднодневна прошетка во природа, извидниците на извидничкиот одред „Мирко Милески“ од Кичево неодамна организираа колективно...