Ознака: продуктивноста

На дното на продуктивноста на Стариот Континент

Во четвртиот квартал на 2022 година имаме остварено бруто-домашен производ од две милијарди евра. Ако земеме предвид дека имаме околу 690.053 вработени и ако...

„Таск ‘Н Го“ нова алатка за зголемување на продуктивноста

Во првата верзија на платформата целта е да им помогнеме на крајните корисници, односно на програмерите, дизајнерите, додека во следните верзии насоката е кон...

Неопходни се конкретни политички акции

Пристапот до финансии останува една од клучните пречки за развој на бизнисите. Во последниот период, односно овие две-три години, стопанството е под огромно влијание...

Пораст на платите само со пораст на продуктивноста

Новите барања на синдикатот за покачување на 18.000 денари ќе ја подигнат минималната плата на 62 отсто во однос на просечната и такво ниво...

Видеосостаноците штетни за здравјето и продуктивноста

Оптоварувањето со видеоконференциите создава притисок и чувство на затегнатост што не е природно за луѓето и што не им се допаѓа. Овие ограничувања често...

Каде вештачката интелигенција ја зголемува продуктивноста

Употребата на вештачка интелигенција е веќе реалност во многу индустрии, но технологијата има уште поголем потенцијал, како што покажува анализата од „Аксенчр“ и „Фронтиер...

Рипна продуктивноста со четиридневна работна недела на „Мајкрософт“

Компанијата „Мајкрософт“ тестираше четиридневна работна недела во своите канцеларии во Јапонија и откри дека работниците не само што биле посреќни туку и значително се...