Ознака: пелистер

Странски донации за спречување сечата на дрва на Пелистер

Во иднина нашето настојување ќе биде Националниот парк Пелистер да се финансира од фондови од надвор, а не од сечење и продажба на огревно...

Ќе се гради старски дом на влезот за Пелистер

На последната седница на Советот на Општината прифатено е барањето за локалната урбанистичка планска документација за изградба на Старски дом во Битола, на патот...

Изграден детски парк на Пелистер

Битола доби два забавни детски парка, со заеднички влог на општината Битола, Пелагонискиот плански регион, Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој. –...

Спасен велосипедист од Битола кој се повредил на Пелистер

Велосипедист од Битола, на возраст од 25 години е спасен благодарение на брзата и правовремена интервенција на тимот за спасување при Дирекцијата за заштита...

Хотел „Молика“ промовира активен туризам на Пелистер со проектот „Дома си...

Со цел да привлече што поголем број гости, хотелот „Молика“ ги намали цените на услугите за 20-30 отсто и со таква понуда се вклучи...

Хотелот „Молика“ на Пелистер од денеска е државен карантин за 90...

Хотелот „Молика“ на Пелистер, кој е во сопственост на АД ЕСМ, од денеска ќе биде државен карантин за 90 лица кои ќе се вратат...

Пелистер (о)стана недопрена туристичка убавина

Иронијата да биде уште поголема, за тоа време и натаму седат неискористени средствата што ги одобрија советниците на Советот на општината за реновирање на...

Зимските центри во зимски сон

Во последниве десетина години, поголем дел македонски граѓани што уживаат во зимските спортови ги одбираат центрите во некоја од соседните земји, каде што, како...

Металург со гостинска победа над Пелистер

Во седмото коло на машката ракометна Суперлига, Металург извојува рутинска гостинска победа против Пелистер. Победи со резултат 24:27 (11:15), во натпревар во кој победата...

Се заокружува новиот колекторски систем на Пелистер

Со децении жителите на Потпелистерието, иако живееја во еколошки најчистата животна средина и го дишеа (нај)чистиот воздух што го „филтрира“ моликата на Пелистер, сепак...