Ознака: општина Аеродром

Аеродром подели заштитни маски и ракавици во Пензионерскиот дом и СВР...

Мобилни тимови на Општина Аеродром и Црвен крст денеска им поделија заштитни маски и ракавици на станарите на Домот за стари „Аеродром“, како и...

Се санираат штетите од невремето во Аеродром

Комуналните екипи на Општина Аеродром и на Град Скопје ги санираат последиците од силниот ветар што синоќа предизвика штета на повеќе локации во Скопје. Невремето...

Патроли против загадувањето во општина Аеродром

Општина Аеродром континуирано врши увид на целата територија заради спроведување на мерките за спречување на загадувањето на амбиенталниот воздух. Во изминатите денови се реализирани...

Општината Аеродром ќе засади 3.300 дрвја

Општината Аеродром реализира акции за разеленување на својата територија, а викендов ги повикува и граѓаните да учествуваат во големата акција за засадување 3.300 дрвја....

Се формира совет за социјална заштита во општината Аеродром

Во изминатава седмица советот на општината Аеродром донесе одлука за формирање општински совет за социјална заштита. Целта на овој совет е да се обезбедат...

Во Аеродром се обновуваат детски игралишта

Општината Аеродром од неодамна започна со реконструкција на оштетените детски игралишта што се наоѓаат на нејзина територија. Во изминатиов период се поставува и гумена...

Опожарени пет контејнери во Аеродром

Само за три дена, непознати сторители опожариле пет сада за отпад во скопската општина Аеродром. Од јавното претпријатие „Комунална хигиена“ информираат дека опожарените контејнери...

Утре почнува „Гола Месечина“

Граѓаните годинава ќе имаат можност по шести пат да го проследат Меѓународниот фестивал на комедијата „Гола месечина“. -Фестивалот „Гола Месечина“ игра важна улога во развојот...

Денеска општината Аеродром спроведува голема акција за чистење

Општината Аеродром во соработка со градот Скопје и јавните претпријатија, денеска организираа голема акција за чистење на целата територија на Аеродром. Акцијата опфаќаше метење...

Одбележана годишнина од раѓањето на Јане Сандански

Општина Аеродром денеска ја одбележува 147-годишнината од раѓањето на истакнатиот македонски револуционер Јане Сандански. По тој повод, делегација на Општина Аеродром положи цвеќе пред...