Ознака: општина Аеродром

Аеродром ја реорганизира општинската комунална служба

Во присуство на повеќе жители на Општина Аеродром и на градоначалникот Златко Марин, денеска во паркчето кај споменикот „Јане Сандански“ беше претставена новата реорганизација...

Продолжува раззеленувањето на општината Аеродром

Општината Аеродром изминативе денови реализира акција за засадување нови дрвја на кружниот тек во Стар Аеродром, како и во дворовите на основното училиште „Браќа...

Градинките во Аеродром од денеска не примаат невакцинирани деца

Градинките во Општина Аеродром од денеска не примаат невакцинирани деца со МРП - вакцината откако вчера од страна на Министерството за здравство беше прогласена...

Иницијатива за изучување италијански јазик во Општина Аеродром

Амбасадорот на Италија во Македонија Карло Ромео и градоначалникот на Општина Аеродром Златко Марин, на денешната средба на која присуствуваа секретарот на општината Пламенка...

Уставниот суд во среда ќе расправа за ДУП И10 во Аеродром

Уставниот суд на Република Македонија во среда ќе расправа за претставките поднесени против ДУП И10. Општина Аеродром, како што соопшти попладнево, ги има доставено...

Општина Аеродром сѐ уште бара решение за објектот кај „Мајчин дом“

Во Општина Аеродром сѐ уште се во тек разговори за изградбата на објектот кај „Мајчин дом“ за да се најде решение, како што велат...

Марин: Во моментов не може да се спречи изградбата на зградата...

Градоначалникот на општина Аеродром Златко Марин денеска на прес-конференција го повтори неговиот, како што рече, личен став, дека зграда пред Мајчин дом не треба...

Општината Аеродром ќе им плаќа обезбедување на училиштата и на градинките

Општината Аеродром во оваа учебна година ќе ги надомести трошоците за обезбедувањето на училиштата и на градинките, трошок што претходно го имаа родителите. Општината...

Општина Аеродром апелира родителите да ги пријават првачињата за парична помош

Ги повикуваме родителите што поскоро да се пријават за еднократна парична помош во висина од  од 3.500 денари што ја доделува Општина Аеродром на...

Општина Аеродром во јуни ја предала докуметацијата на СЈО

Специјалното јавно обвинителство за потребите на предистражна постапка во текот на јуни годинава побарала  од општина Аеродром да достави документација за нивното работење. Во текот...