Ознака: општина Аеродром

Општината Аеродром со мапирање ќе расчистува диви депонии

Општината Аеродром се приклучува кон 24-та глобална акција за мапирање и за расчистување депонии. Мапирањето може да се изврши на линкот www.worldcleanupday.org/map-it/. Овој глобален...

Во Долно Лисиче се реконструира водоводната мрежа

Со помош на средства од ИПА-инвестицискиот фонд на ЕУ, општината Аеродром ја почна реконструкцијата на 10 краци од водоводната мрежа во Долно Лисиче, поточно...

Почнуваат подготовките за Илинденскиот марш, утре е крајниот рок за пријавување

Утре истекува рокот за пријавување коњаници за учество на традиционалниот Илинденски марш, кој оваа година се одржува јубилејно по 40-ти пат, информираат од општина...

Триглав Осигурување обезбеди „City Tree“ за Скопје

Триглав Осигурување, во партнерство со Еко-свест, како изведувач, и Општина Аеродром, како примател на спонзорство, обезбеди „City Tree“ инсталација за Скопје, која што придонесува...

Од понеделник акција за собирање кабест отпад во Аеродром

На територијата на општина Аеродром од понеделник до среда ќе се реализира акција за собирање кабест отпад. Од општината ги повикуваат граѓаните во текот на...