Ознака: општествена

Кога економската несигурност е длабока, и довербата во институциите тешко...

Истражувањето покажува и дека перцепцијата на младите за лидер е некој што има цврст став, апсолутно е одговорен, компетентен и способен, го исполнува ветеното,...

Високо ниво на граѓанска свест за општа општествена одговорност

Тогаш кога граѓаните им веруваат на своите избраници и на институциите на системот Скептицизмот во институциите на системот, уверувањето дека законите се спроведуваат селективно, презаситеноста...

Широк општествен фронт за националните прашања пред ЕУ

Во текот на целиот период, откако на политичката сцена доминира темата на македонско-бугарските односи, забележливо е дека официјална Софија прави сѐ за создавање што...

Помали фирми – помала општествена одговорност

Средните и големите компании се главно оние што имплементираат практики за општествена одговорност, додека оваа практика помалку се применува кај стартап, микро и малите...