Ознака: Насилна

Расте бројот на починати од насилна смрт

Според податоците на Државниот завод за статистика, во Република Македонија е зголемен бројот на умрени лица од насилна смрт за 54,6 отсто, во однос...

Сите Турци – Бугари, обидот за насилна асимилација

Историјата на Бугарите, како и на другите балкански народи, во последните 600 години е тесно испреплетена со владеењето и развојот на Отоманското Царство и...

Насилната реторика поттикнува вистинско насилство

Од политичките лидери се очекува да ја предводат нацијата, да дадат морален компас, да ги смируваат тензиите. Ако вршителот на највисоката политичка функција во...