Ознака: Зборување

Децата сè потешко прозборуваат: Како да ги стимулираме и кога да...

Едно е сигурно, а тоа е дека бројот на деца кои доцнат со проговорување, односно доцнат во развојот, од ден на ден станува се...

Во Битола промовиран прирачникот „Ајде да зборуваме и да пишуваме правилно...

Во рамките на обележувањето на големиот јубилеј, 100 години од раѓањето на академикот Блаже Конески, еден од втемелувачите и кодификаторите на современиот македонски литературен...

Зборувањето на телефон трета причина за сообраќајни несреќи

Само за шест месеци годинава во земјава се регистрирани 519 возачи што зборувале на мобилен телефон. Во Шведска се проценува дека од 10 до...