Ознака: Еко-акција

Еко-акција во Прилеп

ЈКП „Комуналец“- Прилеп, во соработка со Локалната самоуправа започна голема еко-акцијата за засадување на дрвја. Комуналците, како што информираат од претпријатието, од денеска започнаа со...

Вработените од Шпаркасе банка преку еко-акција донираат за „СОС детско село“

Шпаркасе банка со големо задоволство најавува eден посебен и важен заеднички ЦСР проект со „СОС Детско село“ овозможен и поддржан од апликацијата „Челинџер“ Вработените во...

НЛБ Банка со еко-акција и ликовен конкурс по повод 10 години...

НЛБ Банка оваа година одбележува значаен јубилеј, 10 години „НЛБ Месец на штедење“. Во рамки на НЛБ Месецот на штедење, кој ќе трае до...

Дедо Мраз го чистеше Охридското Езеро

Нуркачите од нуркачкиот клуб „Акватек“, на креативен начин викендов спроведоа подводна еко-акција во Охридското Езеро. Членовите на нуркачкиот центар облечени како Дедо Мраз, со празнична...

Со еко-акцијата „Чисто-како дома исто“ се чистеа езерското дно и крајбрежје

Во рамките на кампањата насловена „Чисто-како дома исто“, беше реализирана акција за чистење на Охридското Езеро и крајбрежјето. Цел на кампањата е подигнувањето на...

Еко-акција „За почисто Кичево“

Општина Кичево за утре организира еко - акција со работен наслов „За почисто Кичево“. Акцијата ќе се спроведе на целата територија на градот и...

Спроведена еко-акција на Китиното Кале

Локалниот клуб на Социјалдемократската младина на Македонија-Кичево, спроведе еко-акција на Китиното Кале. При оваа акција беа собрани седум големи пластични вреќи секаков вид на...

Спроведена еко-акција и поставени двојазични табли на Осломејското езеро

Крајбрежјето на Осломејското езеро викендов беше целосно исчистено и покрај тоа што одзив на спортските риболовци, еколозите и месното население во акцијата за чистење...

Еко-манифестација повод акцијата на пластична амбалажа

Во основното училиште „Ацо Шопов" во населба Радишани денеска се одржа еко-манифестација по повод собирната акција на пластична амбалажа, во соработка со ЈП „Комунална...

Еко-акција на Вардар поддржана од амбасадорите на САД и на Британија

Пролетното чистење на јавните површини секако е потребно за да се отстрани сето она што се наталожило во изминатите и постудени денови. Но исчистеното...