Ознака: „Евробарометар“

Бидете активни

Европската недела на спортот, која е во тек, почна да се организира во 2015 година, за да одговори на растечката криза на неактивност. Европската...

Самоволие наместо владеење на правото во Европа

Најновото истражување на „Евробарометар“ покажува рекордно висока недоверба кај Европејците во однос на работата на судството и владеењето на правото, која во некои земји...

ЕУ ја губи популарноста во Македонија

Според најновото истражување на Евробарометар, 57 отсто од македонските граѓани сè уште веруваат во Унијата, но нивниот број е за шест отсто помал во...

Со длабоко поделени чувства во Европската Унија

Истражувањата за сѐ поголемиот број граѓани на ЕУ што се против проширување на Унијата во следните години, по принципот „не ме сакаш, не те...