Ознака: духот

Духот на Букурешкиот договор и натаму живее

Македонците и денес сѐ уште ги чувствуваат негативните последици од Букурешкиот договор, постигнат на 10 август 1913 година, а мноштво сличности може да се...

Само одвреме-навреме се јавува духот на старата серија

По премиерата на продолжението на „Сексот и градот“ Култната серија „Сексот и градот“ повторно се враќа на малите екрани, со поднаслов „И едноставно така“. На...

Духот на инфлацијата кружи низ светот

По долгогодишна ниска инфлација, цените се зголемија речиси насекаде во последните месеци. Енергијата и стоките се главни предводници, благодарение на застојот во снабдувањето по...

Кулата на Богородичната црква ќе биде обновена во духот на...

Високата тенка кула на Богородичната црква во Париз, чија слика на уривање во огнената стихија можеби е највпечатливиот кадар забележан во свеста на целиот...

Капитулизам на материјата, капитализам на духот!

СКИЦИ ЗА ЧОВЕКОТ Ниедна институција нема да стане подобра додека во неа не влезат добри луѓе Насловот личи на револуционерниот повик „Смрт на фашизмот, слобода на...