Ознака: вид

Најголем животински вид што прошетал во Австралија

Палеонтолозите потврдија дека фосилите на диносаурусите пронајдени во крајбрежјето на Квинсленд во 2006 година припаѓаат на нов вид огромен сауропод. Фосилите на огромен диносаурус -...

Бипартизам од специфичен вид

Раѓањето на мултипартизмот во Македонија Неодамна излезе од печат најновата книга на Ѓорѓи Спасов, насловена „Ра­ѓањето на мултипартизмот“ - стра­ници од македонската политичка ис­то­рија во кои...

Нови импланти за мрежницата за вештачки вид на слепите лицa

Новата верзија на импланти за мрежницата на окото би можела да им обезбеди вештачки вид на слепите лица. Студијата била спроведена од истражувачот Диего...

Британскиот вид може да го одложи пописот

Поради корона-кризата и опасноста од ширење на вирусот, Хрватска најави дека ќе го одложи пописот на населението што требаше да се одржи од 1...

И пластичниот отпад интересен за криминална трговија

Во извештај на Интерпол се повикуваат земјите заеднички да соработуваат во следењето на овој вид криминал, кој добива сѐ пошироки размери. Интерпол бара надлежните...

И рибите гледаат во боја

Истражувањата докажале дека повеќето видови риби ги разликуваат сите бои видливи за луѓето, а некои можат да видат дури и повеќе Ако е познато дека...