Ознака: беса адеми

Судскиот совет ја запре постапката за утврдување одговорност на претседателката на...

Со седум гласа „за“ Судскиот совет на денешната седница ја запре постапката за утврдување на одговорност на претседателката на Врховниот суд, Беса Адеми. Мислењата на...

Судскиот совет ќе се произнесе по извештајот изготвен по иницијативата за...

Судскиот совет денеска на седница треба да расправа и да одлучува по извештајот од Комисијата на известители во врска со иницијативата за утврдување одговорност...

Претседателката на Врховен, Беса Адеми, се вклучи во работата на Судски...

Претседателката на Врховен суд, Беса Адеми, денеска се вклучи во работата на Судски совет со нејзиното присуство и учество на 472 седница. Ова следува по...

За Судски совет претседателката на Врховен покажала префесионална и правна некултура,...

Претседателката на Врховниот суд, Беса Адеми, со неприсуството на седниците на Судскиот совет покажала професионална и правна некултура во постапувањето и почитување на институциите...

Судскиот совет в петок на јавна седница ќе одлучува за дисциплинска...

Судскиот совет попладнево со осум гласа „за“ одлучи да биде јавна седницата на која ќе се одлучува по иницијативата за дисциплинска одговорност на претседателката...

Мадиќ: Судскиот совет има свој легитимитет и интегритет во дејствувањето

Нема да коментирам ставови и одлуки на судовите бидејќи тоа е мешање на извршната во судската власт - изјави заменик-министерката за правда, Викторија Аврамовска...

Претседателката на Врховен нема да оди во Судски совет

Претседателката на Врховниот суд, Беса Адеми, нема да се појави во Судскиот совет, каде беше повикана поради реакциите во јавноста дека се вршат политички...

Претседателката на Врховен суд апелира да се надмине состојбата во Судскиот...

Претседателката на Врховниот суд Беса Адеми апелира да се надмине состојбата во Судскиот совет во интерес на граѓаните и на државата. - Врховниот суд како...

Адеми: Транспарентност, отворено судство и примената на практиката на ЕСЧП, клучни...

Транспарентноста, отвореното судство и примената на стандардите и практиката на Европскиот суд за човековите права ( ЕСЧП) се едни од клучните заложби на Врховниот...

Врховен одбил шест жалби на разрешени судии, во тек е постапка...

Врховниот суд, односно Советот за одлучување по жалби одбил шест жалби поднесени од судиите кои годинава беа разрешени од Судскиот совет, откри претседателката на...