Ознака: анализи

Колку сме способни да откриеме лага од вистина?

Секојдневно сме бомбардирани од секакви информации, вести, соопштенија, анализи, сугестии итн. Сведоци сме дека многу од тоа што ни се сервира нѐ вознемирува, ни...

Зошто исчезнува стоката од Македонија?

Намалувањето на добиточниот фонд во земјава е резултат на намалениот интерес за одгледување добиток, поради неконкурентното производство, скапата цена на чинење на храната за...

Аналитичари: Еднократни напади во Сирија ќе немаат ефект

Во првите реакции по денешните напади на САД, Велика Британија и Франција врз Сирија, аналитичарите имаат различни оценки - од тоа дека еднократна акција, нема...