САД се загрижени поради ситуацијата на полско-белоруската граница каде илјадници мигранти се обидуваат да влезат во Европската Унија.

– Мислам дека тоа е многу загрижувачко – рече американскиот претседател, Џо Бајден.

– Ги пренесовме нашите грижи до Русија и ги пренесовме до Белорусија – изјави Бајден на новинарите во Белата куќа.