Во голема полициска акција МВР вечерва заплени околу 100 килограми марихуана во близина на Скопје.

Освен заплената дрога, во акцијата има и преведени лица.

Акцијата се спроведува на влезот на Скопје, од страна на Тетово.

Од МВР само потврдуваат дека ваква акција е во тек, а детали најавуваат по нејзиното завршување, во текот на утрешниот ден.

Ова е втора голема заплена на марихуана во период од два дена, откако МВР и во текот на вчерашниот ден заплени околу 100 килограми марихуана.