Собранието на Република Македонија ја почна денешната работа со 38. седница и Предлог-законот за изменување и дополнување на семенскиот и саден материјал, во прво читање.

На седницата не се присутни пратениците од опозицијата.

Во Собранието за денеска се закажани уште три седници, на чиј дневен ред се точки од различни сфери.