Македониум на Анета Илиевска – ФОТОГРАФИЈА НА НЕДЕЛАТА

Македониум на авторката Анета Илиевска е изборот на „Нова Македонија“ за фотографија на неделата.

– Фотографијата е снимена спонтано во внатрешноста на споменикот Македониум во Крушево, 2022 година. Целиот амбиент, светлото и сенките, предизвикуваат чувство на мистериозност, создавајќи една сосема надреална сцена, која на гледачот му остава слобода на сопствено толкување. Од 2022 година до сега, истата е изложувана на повеќе национални и интернационални изложби за уметничка фотографија – вели Илиевска.

Утре ќе биде отпечатена на цела страница во печатеното издание на „Нова Македонија“.

Фото: Анета Илиевска

📸 „Нова Македонија“ секоја недела избира фотографија на неделата 👇
📇 Фотографијата секој вторник, на цела страница, ќе се објавува во печатеното издание и на веб-страницата на „Нова Македонија“.
➡ Вашите авторски фотографии може да ги испраќате на [email protected]
➡ Насловот на мејлот треба да биде ЗА ФОТОГРАФИЈА НА НЕДЕЛАТА.
➡ Фотографијата треба да е со димензии 2.000 x 3.000 пиксели (ориентација портрет) и тешка до 3 мегабајти.
➡ Во мејлот треба да напишете име и презиме, наслов на фотографијата и краток опис, кои ќе бидат објавени заедно со фотографијата.
➡ Во мејлот треба да наведете и дека сте согласни да се објави фотографијата, доколку биде избрана.