Ловџиски кучиња не бараат галење туку многу тренинг на терен

Изложбите се награда и признание за сиот мој труд вложен во одгледувањето на кучињата, вели Виктор Ѓоргиев Изложба е вид приредба на која се оценуваат...

Оги со изложба ќе им помогне на бездомните кучиња

" order_by="sortorder" order_direction="ASC" returns="included" maximum_entity_count="500"] Дино Дамјановски со неговиот миленик Оги организира хуманитарната изложба на 31 мај во кафулето „Концепт 37“, на која дел од...

Идеални за станови: пет најтивки раси на кучиња

Животни Ако живеете во зграда и размислувате да посвоите домашно милениче, размислете за следните раси. Најтивките раси на кучиња што не лаат, за да не...

Раси на кучиња што дејствуваат на луѓето како таблети за смирување

Секое куче, без разлика на расата, за својот сопственик може да биде како антистрес-терапија, а познато е дека и некои раси дејствуваат на луѓето...

10 факти за бездомните животни

- Само едно од 10 напуштени кучиња до крајот на својот живот наоѓа дом. - Животни без дом има пет пати повеќе од луѓе без...

Дали на кучињата навистина им требаат јакни во зима?

Животни Зимата носи студ, снег и ниски температури, а многу сопственици на кучиња размислуваат дали треба да ги облечат своите миленици во јакни или палта...

Како да препознаете дека кучето е опасно

Животни Кучето често е како член на семејството и верен пријател на луѓето, но, за жал, повремено има сериозни инциденти во кои кучињата ги напаѓаат...

За две недели се очекува да ни долета египетскиот мршоjадец

Мршојадците се можеби најкорисните птици, бидејќи имаат улога на бесплатни природни чистачи Египетскиот мршојадец е еден од четирите вида мршојадци што некогаш се гнезделе на...

Прегледајте го сами вашиот миленик

Ако се сомневате дека кучето има некакви здравствени проблеми, најпрво посветете внимание на неговото однесување Секако дека ветеринарот знае најдобро, но некогаш едноставни прегледи на...

Кучето дава сигнали пред да нападне и касне

Животни Секогаш треба да внимаваме како се однесуваме со кучињата, бидејќи причините за нивното агресивно однесување се различни. Експерти ја анализираа оваа тема и го кажаа...