Слоновите и носорозите се чувствителни на сонце

Некои од животните бараат места за почивка на сенка, на свежи локации во најтоплите часови од денот. Некои се повлекуваат во своите живеалишта, пештери,...

Кучињата можат да помогнат да се зголеми безбедноста на населбите

Една нова студија од Државниот универзитет во Охајо покажа дека населбите со повеќе кучиња имаат тенденција да пријавуваат помалку криминал. Ако сакате да најдете безбедна...

Пудла, боксер и лабрадор ретривер се совршени за чување во мал стан

За лабрадорот ретривер ниту еден човек не е странец и пријателски е расположен кон сите. Голем ентузијаст е за активности како: пливање, трчање по...

Мачката лисица е потврдена како уникатен вид

Животни Новата анализа на гени го потврди откривањето на уникатен генетски вид диви мачки во оддалечените шумски предели на северна Корзика. Оваа шарена мачка, позната главно...

Раси на кучиња што живеат најдолго

Животни Повеќето раси на кучиња живеат помеѓу 10 и 13 години, а има и такви што живеат подолго од тоа. Дознајте кои раси живеат најдолго,...

Како да знаете дека вашето куче е дехидрирано?

Кога температурите се екстремно високи, вашето куче е изложено на ризик од дехидрираност и прегревање. Без разлика дали имате куче или планирате да земете,...

Кучињата ги паметат лошите луѓе

Животни Акико Такаока, истражувач од Катедрата за психологија на Универзитетот во Токио, во текот на своето долгогодишно истражување спроведе различни студии за кучиња, кои дадоа...

Што значи кога вашето куче лае прекумерно

Животни Промената на однесувањето на кучето, кое претерано или премногу често лае, бара многу труд, време, практика, упорност и трпение. Првото правило е: смирено и...

Сè повеќе луѓе ги клонираат своите починати миленичиња

Животни Луѓето што не можат да се справат со загубата на своите домашни миленици сѐ повеќе прибегнуваат кон неконвенционално и скапо решение, односно кон клонирање...

Раси на кучиња што се најдобри чувари

Животни Кучињата чувари имаат вроден нагон за заштита и одбрана, без разлика дали тоа е нивниот сопственик или имот. Иако е одлично да се има...