Животни

Иран ќе забрани поседување миленици Иранската влада има намера законски да забрани поседување куче и мачка како домашно милениче, како и тоа граѓаните да шетаат...

Изложбите, дотерувањето и возењето предизвикуваат стрес кај милениците

И крзнените миленици секојдневно се соочуваат со многу стресни ситуации, но немаат начин да покажат како се чувствуваат. За да им помогнете да ги...

Три совети што можат да ви помогнат да ја усовршите прошетката на кучето

Животни Можеби сте пробале разни техники за дресура и најдобрите задоволства за кучиња, но сè уште не сте успеале да го спречите вашето куче да...

Мачки и кучиња – љубов или омраза?

Животни Коренот на митот за тоа зошто кучињата ги мразат мачките може да потекнува од инстинктивната потреба на кучињата да бркаат и да фаќаат подвижни...

Совети како вашето куче да има здрав и долг живот

Животни Покрај редовната активност, прошетките и квалитетната исхрана, која како кај луѓето така и кај животните е клучна за нивното здравје, ова се уште неколку...

Домашните миленичиња се добри за менталното здравје

Животни Со оглед на она што ни се случува во динамичното секојдневие, одвреме-навреме човек треба само да се чувствува опуштено и да заборави на своите...

Никогаш не будете го вашето куче

Животни Без разлика дали тоа е вашето домашно милениче или куче што дреме во парк, будењето на кучињата што спијат всушност може да предизвика сериозни...

Најдобрите начини да му го продолжите животот на вашето куче

Животни Кучињата имаат пократок животен век од луѓето, но постојат начини како да се продолжи нивниот живот и да се осигури дека поминуваат квалитетни години. Ветеринарите...

Германското здружение за миленичиња прави профили на Тиндер за побрзо удомување

Животни Германското засолниште за животни се обидува со нов пристап во наоѓањето домови за напуштени миленичиња, правејќи профили за нив во апликацијата за состанување Тиндер,...

Загубата на Там – мотив за спас на суматрискиот носорог

Треба да продолжиме да се фокусираме на заштита на другите 80 суматриски носорози, со надзор, трансфер во резервати, соработка со локалното население. Ова е...