Ознака: петгодишна Јана

ДЗСИ не утврдил пропусти од негова надлежност за смртта на шестгодишната...

Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) изврши вонреден инспекциски надзор во ЈЗУ Клиничка болница „Д-р Трифун Пановски“ Битола, каде што почина петгодишната Јана Христовска....