Ознака: ЛУИС ДИЈАЗ

Од шутирање топка по правливи улици до ѕвезда на Ливерпул

Дијаз потекнува од Баранкас, мало гратче во северната колумбиска пустина, каде што почнал да игра фудбал. Потоа поминал три години во Атлетико јуниор во...