Ознака: кучиња-скитници

Во Кичево забележани 230 напади од кучиња-скитници во изминатата година

Проблемот кој со кучињата-скитници во Кичево се провлекува последните неколку децении, беше присутен и изминатата година кога во ОВР Кичево беа евидентирани 230 напади...

Битола се зафати со решавање на проблемот со кучињата-скитници

Со цел спроведување на брзо и соодветно решение на долгогодишниот проблем поврзан со бездомните животни, општина Битола, активно работи на оваа проблематика. Во таа насока...