Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25596)

Пирова победа или херојски пораз

Секоја победа си има своја цена, како што секој пораз си има своја болка. Уште од студентските денови ми останала во спомен една карикатура...

Духовите на минатото прогонуваат: да го раскинеме „пактот на заборавање“

Со ставањето параф на Протоколот со Бугарија, македонската влада се обврза во рок од една година „да ја создаде неопходната сеопфатна правна рамка за...