Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25543)

Средство со кое можете да ја исчистите целата куќа

Домување Доколку сте љубители на природни домашни производи, може да направите сами средство за отстранување на нечистотијата и за освежување на вашиот дом, и тоа...

Странците купуваат имоти на островите

Грција Купувањето недвижен имот на грчките острови е најновата исплатлива инвестиција за која се заинтересирани сѐ поголем број странци. Најзаинтересирани купувачи се Британците, Французите и...

Балканот жеден за кинеските инвестиции

На Балканот има 136 проекти што се финансиски поддржани од Кина, кои заедно вредат 36 милијарди долари. Најголемиот градежен проект на Кина на Балканот...

Цените на становите во пораст, се очекува стабилизирање на сегашното ниво

Главен фактор за раст на цените на недвижностите е соодносот на понудата и побарувачката, бидејќи во услови на криза недвижностите сѐ уште се најсигурната...

За новата депонија – мешавина од институционална и граѓанска какофонија

Голем проект и мала загатка за регионалната депонија на 18 општини во Југозападна Македонија Доколку сѐ оди според планот, наскоро сметот од 18 општини во...

Кому му светна, а кому му се стемни со одложувањето на...

Откажувањето на посетата на рускиот министер за надворешни работи на Белград отвори многу прашања Македонското министерство за надворешни работи го одби барањето на руската амбасада...

Распределбата на украинските бегалци да важи и за другите мигранти

Државите од групата „МЕД 5“, во која членуваат Шпанија, Италија, Грција, Кипар и Малта, побараа од ЕУ да демонстрира солидарност при распределбата на мигрантите...

Најава за нови даночни оптоварувања: данок на воени и кризни профити!

Во Германија сѐ погласни се предлозите за воведување „воен данок“ за компаниите што остваруваат екстра профити. Ваквите потези веќе беа преземени и од страна...

Македонската православна црква-ОА ќе ги следи канонскиот пат и процес

Во јавноста имаше различни коментари за чинот на СПЦ, која во своето седиште во Белград ја потврди својата согласност за автокефалноста на МПЦ-ОА. Во...

Попушта ли идентитетскиот бетон од Преспанскиот договор

Неименувани извори за „Нова Македонија“, од Организацијата на Обединетите нации (ООН), изјавуваат дека во инструкцијата до службите на Секретаријатот се вели дека мора да...