Ознака: дигиталниот

Забрзување на воведувањето на дигиталниот јуан

Примената на дигиталниот јуан континуирано се шири меѓу големите претпријатија и корисниците на јавните институции за трансакции од големи размери и во повеќе региони,...

Дигиталниот идентитет на Македонија во светот на вештачката интелигенција

Преку интегративните процеси во ЕУ, Македонија се бори за зачувување на сопствениот идентитет. Но дали се прави нешто на полето на дигиталниот идентитет и...

Во иднина, интервјуата за работа ќе се одржуваат во виртуелна реалност

За многу луѓе одењето на интервјуа за работа претставува голем стрес, додека за други, пак, е шанса да заблескаат Што носат новите технолошки напредоци во...