Ознака: утопизам

Светлосниот утопизам на Тесла (6)

„Светлината за мене е Бог“ - Тесла Футуристичката имагинација и изумите како нејзин плод изгледа дека немаат временска граница. Може некој дополнителен гениј нив само...

Светлосниот утопизам на Тесла (4)

„Светлината за мене е Бог“ - Тесла Сеедно. Едно е јасно. Теслиниот страв од бисерот, кој по дефиниција ја вика во свеста сликата на Жената,...

Светлосниот утопизам на Тесла (3)

„Светлината за мене е Бог“ - Тесла На крајот и ја добил битката Тесла во „војната на струите“, благодарение не на неговиот гениј, кој бил...