Ознака: „Тоде Петревски“

Врачена наградата за новинарство на Битолски весник „Тоде Петревски“

Денеска во амфитеатарот на Славјанскиот универзитет во Битола беше врачена наградата за новинарство на Битолски весник која го носи името на покојниот новинар на Радио...

Анета Блажевска добитник на наградата „Тоде Петревски”

Добитник на наградата за новинарство „Тоде Петревски“, која локалниот неделник  Битолски весник традиционално 17 години по ред посмртно ја доделува во чест на покојниот...

Весна Шеровска добитничка на наградата „Тоде Петревски”

Новинарката на ТВ „Тера”, Весна Шеровска е добитничка на наградата за новинарство за 2019 гододина, која редакцијата на „Битолски весник“, веќе 15 години посмртно...