Ознака: Сончева енергија

Јапонија планира да пренесува сончева енергија од вселената на Земјата

Јапонија и нејзината вселенска агенција наречена JAXA со децении се обидуваат да овозможат пренос на сончева енергија од вселената, а сега е одреден краен...

Намибија сака на Европа да ѝ ја продава својата сончева енергија

Додека Европа се бори да ја декарбонизира својата економија и да се одвикне од руската нафта и гас, една од најсончевите и „најсуви“ нации...

Сончевата енергија се губи во регулативата

Една од причините за слабата искористеност на сончевата енергија е слабиот досегашен интерес, но и лошата законската регулатива, која ги демотивира граѓаните да поставуваат...