Ознака: природен гас

Во Грција пристигна танкерот „Александруполис“, ќе ја снабдува и Македонија со...

Специјално прилагодениот танкер „Александруполис“, односно пловната единица за складирање и регасификација (ФСРУ) доплови до грчкиот град Алекскандруполи, од каде што, откако ќе биде ставена...

Нема да се откажаме од барањето за ослободување на капацитетите за...

Нема да се откажеме да бараме ослободување на капацитетите за гас и да бараме таксата да не важи затоа што е неправедно наметната и...

Чии се вистинските заслуги за двоцифрената цена на гасот

Во Европа конечно драстично пониски цени на природниот гас, ќе бидат ли цените трајно ниски Што и да се случи на страната на понудата или...

За да се откаже од рускиот гас, ЕУ троши милијарди на...

Европската Унија инвестира милијарди во инфраструктура во својот обид да ги замени руските горива со течен природен гас. Ова би можело да се покаже...

Цементарница „УСЈЕ“ во рок од пет дена ќе треба да премине...

Државниот инспекторат за животна средина денеска издаде решение со кое на „Цементарница УСЈЕ“ и се наложува во двата котли за парно греење со моќност...

Македонија ќе набавува природен гас за топланите од бугарска фирма

ЕСМ Продажба денеска потпиша договор за снабдување со природен гас за производство на топлинска енергија за топланите Исток, Запад, Енергетика и Скопје Север, како...

Снабдување со природен гас ќе има, енергетските компании доставија барања за...

Пристигнати се барањата од трите енергетски компании за цената на електричната енергија по 1 јануари, а на јавниот повик на ЕСМ за набавка на...

Сите што имаат можност да снабдуваат со природен гас да достават...

На јавниот повик на ЕСМ досега има пристигнато две понуди, но ги повикуваме заинтересираните страни и сите што имаат можност да снабдуваат со природен...

Бислимоски: Пазарот за природен гас и од 1 јануари ќе продолжи...

Пазарот за природен гас и од 1 јануари ќе продолжи да функционира. Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) има издадено околу 12...

„Макпетрол“ нема да увезува и испорачува природен гас до потрошувачите

„Макпетрол“ АД Скопје ја известува јавноста дека од 1 јануари 2023 година, компанијата нема да увезува и да им испорачува природен гас на своите...