Ознака: пешаци

Пешаци стравуваат да поминат и на зелено

Сообраќајниот хаос во градов секојдневно ги става во опасност пешаците, велосипедистите, а во одредени ситуации и возачите Сообраќајниот хаос во градов секојдневно ги става во...

Шилегов: Приоритет секогаш ќе бидат пешаците, велосипедистите и јавниот превоз

Приоритет секогаш ќе бидат пешаците, велосипедистите и јавниот превоз, истакна скопскиот градоначалник Петре Шилегов, кој денеска учествуваше на панел дискусија на конференцијата за безбедност...

РСБСП апелира за поголема безбедност на пешаците, лани 34 пешаци го...

Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата денеска упати апел до пешаците за нивно одговорно учество во сообраќајот и ги потсетува дека, внимателното...

Автомобилите да ги ослободат тротоарите за пешаците

Главниот град долги години мака мачи со паркирањето на места што не се предвидени за тоа. Критични точки постојат на многу различни локации во...