Ознака: одлучување

Вкочанетоста стана второто име за консензусот – како инструмент на одлучување...

Европската комисија (ЕК) и Европскиот парламент (ЕП) дадоа одобрение за прием на Романија, Бугарија и на Хрватска во Шенгенскиот договор. По објавувањето на извештаите...

Лидерите повторно пред стапицата на параинституционално одлучување

Колку и да ветуваат и да се колнат дека секоја лидерска средба е „последна“, политичарите, и од власта и од опозицијата, по одреден временски...

Путин: Помина времето кога САД и Русија одлучуваа за сѐ

Рускиот претседател, Владимир Путин, изјави дека времето кога САД и Русија одлучувале за сѐ е минато. Тој изрази подготвеност да разговара и со други земји...

Консензуално одлучување, нов политички преседан?

Најавата на првиот вицепремиер и министер за политички систем Артан Груби за консензуално одлучување на новата влада е во директна спротивност со постојните законски...