Ознака: Недостиг

Сериозен недостиг на пилоти во ДЗС: Како ќе се справуваме со...

Дирекцијата за заштита и спасување (ДЗС) последните години се соочува со критичен недостиг на квалификувани пилоти, ситуација која, според надлежните во институцијата, сериозно го...

ОН: Зголемениот недостиг на вода може да поттикне конфликти ширум светот

Зголемениот недостиг на вода може да поттикне конфликти ширум светот, предупредија Обединетите нации, јави ДПА. На глобално ниво, 2,2 милијарди луѓе немаат пристап до безбедно...

Нема 43 од 126 учебници, КСЗД може да го тужи МОН...

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) утврдила дека Министерството за образование и наука (МОН) не ја отстранило констатираната повреда на правото на...

Како да се идентификува недостиг од витамин во телото

На телото му се потребни 13 вида витамини за нормално функционирање, а секој од нив игра важна улога во зајакнувањето на нашиот имунитет. Често...

Телото нѐ предупредува кога недостига нешто клучно во исхраната

Телото вообичаено испраќа предупредување кога нешто му недостига во исхраната, за да се одржи нормалното функционирање. Следат пет вообичаени проблеми што може да бидат...

Кои знаци покажуваат недостиг на витаминот Б12

На луѓето им требаат 50 микрограми витамин Б12 дневно, а оние кои имаат недостаток на оваа хранлива материја може да искусат одредени тешкотии, според...

Германија ќе се соочи со недостиг од работници

Германија во наредните децении ќе има на располагање многу помалку работници од потребните. Процените на Институтот за истражување на пазарот и професиите (ИАБ) се...

Проблемот со недостиг од работници е последица, а не причина за...

Отсуството на глобална стратегија за развој на домашната економија е главната причина поради која Македонија од земја со константен вишок на образовани работници се...

Ако имате недостиг од железо, овој текст е за вас

Колку железо треба да се внесува во текот на денот? Одговорот на прашањето зависи од самиот организам Автор: Д-р Ана Мадиќ Витамините и минералите играат важна...

Ќе учат ли учениците од диктати и од копии? Уште ги...

Книгата со материјали за учење што учениците во основно (во прво, второ, четврто и петто одделение), ја добија во недостиг на учебници, веќе е...