Ознака: Крунисување

Првпат во историјата прогласувањето на британски крал ќе се емитува на...

Кралот Чарлс денеска ќе ја подотвори кралската завеса, со оглед на тоа дека неговото прогласување за крал по првпат се емитува на телевизија. Тоа...

Крунисување

Во март 1883 година, во екот на оркестрирањето на операта „Мазепа“ (работена според истоимената историска поема на Пушкин), Петар Илич Чајковски (1840-1893) добил две...