Ознака: критериум

Копенхашки критериум што го забораваме

За да се обезбеди еднаквост на гласот, законодавството треба да предвидува периодична ревизија на границите на изборните единици од страна на независно тело. Редефинирањето...

Во која насока да се зачекори по пробивањето на мастришкиот критериум...

Земји како Македонија треба да ги идентификуваат изворите на растот во здравите компании, кои впрочем се и добро познати, вклучени се во меѓународните синџири...

Гласачкото копче како неформален, но пресуден критериум

Со оглед на наследената перцепција во јавноста дека Собранието во голема мера низ годините е сведено на гласачка машина на партиите, кои ги предлагаат...