Ознака: комунална хигиена

Кој ја фрли одговорноста низ Вардар?

Неодамнешниот случај кога вработен во „Комунална хигиена“ собраниот смет го фрли од мост во Вардар, по што доби отказ од работа, предизвика поделени реакции...

Масовна акција за чистење на дивите депонии во Скопје

Во Скопје наскоро ќе започне масовна акција за чистење на дивите депонии. Јавното претпријатие „Комунална хигиена“ во соработка со градот Скопје на 24.4.2019, со...

Се расчистуваат дивите депонии во општината Чаир

Екипите на јавното претпријатие „Комунална хигиена“ - Скопје изминативе денови исчистија приближно 30 кубни метри отпад од две диви депонии лоцирани во општината Чаир....

„Комунална хигиена“ апелира граѓаните да внимаваат на чистотата

Јавното претпријатие „Комунална хигиена“ упатува апел до граѓаните заедно да ги заштитат чистотата и убавината на главниот град. Ова го велат оттаму затоа што секојдневно...

„Комунална хигиена“ повикува да се чува чистотата на Скопје

ЈП „Комунална хигиена“-Скопје ги повика граѓаните правилно да го оставаат отпадот, да не создаваат диви депонии што ја загадуваат животната средина, да не ги...

„Комунална хигиена“ – Скопје потпиша меморандум за соработка со „Сите сити“

Јавното претпријатие „Комунална хигиена“ - Скопје, во соработка со здружението „Сите сити“, потпиша меморандум за соработка наречен „Храна не се фрла“. Целта на оваа...

„Комунална хигиена“ подели сто канти во Топаана

­Јавното претпријатие „Комунална хигиена“ на 100 домаќинства во скопската населба Топаана им подели канти за собирање на отпадот, кој претходно граѓаните неправилно го фрлаа...

Еден тон гуми запленети кај дивата депонија во Варадариште

Еден тон стари и уништени гуми кои се наоѓале во дворовите кај граѓаните, како отпад кој досега беше пален на отворена површина, заплениле комунални...

Половина милион евра за подобрување на работата на ЈП „Комунална хигиена“

Предлог-одлуката за давање согласност за изменување и дополнување на инвестициската програма на Јавното претпријатие „Комунална хигиена“ – Скопје за 2018 година денеска е на...

И администрацијата на „Комунална хигиена“ денеска ќе чисти ѓубре

И администрацијата на јавното претпријатие „Комунална хигиена“ денеска ќе се вклучи во акција за чистење на централното градско подрачје, а по повод Глобалниот ден...