Ознака: ивановска

Ивановска: Власта не ги гледа реално оценките во извештајот на ЕК

Претседателката на Државната комисија за спречување на корупција Билјана Ивановска, вели дека многупати досега сме прочитале дека нема напредок во извештајот и не треба...

Aнтикорупциска го анализира договорот со „Бехтел и Енка“, Ивановска вели задачите...

На анализа на договорот со Бехтел и Енка се работи со полна пареа, изјави претседателката на Државната комисија за спречување на корупција, Билјана Ивановска. Како...

Немање интегритет, непотизам и кронизам при вработувања, неказнување при корупција –...

Слаба реализација на Националната стратегија против корупцијата, институциите не се доволно посветени Само 10 проценти од планираните активности од Акцискиот план од Националната стратегија за...

Ивановска: Спорот меѓу Обвинителството и финансиската полиција е израз за системски...

Преку спорот меѓу Обвинителството за гонење на организиран криминал и корупција и Управата за финансиска полиција доаѓаат до израз системските слабости во функционирањето на...

Ивановска: Граѓани запишуваат имот на функционери на нивно име за што...

Недолжни граѓани го запишуваат имотот на функционери на нивно име за што добиваат противуслуга и кога ќе им заврши функцијата тие си го враќаат...

Ивановска: Родителите очекуваат правда за убиството на нивните деца

Овие родители зад мене доаѓаат секој ден и очекуваат нешто сериозно, очекуваат правна држава, изјави адвокатката на оштетените во случајот „Монструм“, Дафинка Ивановска, по...